Obhájili jsme první místo

Obhájili jsme první místo

Dne 22.9.2013 jsme s kolegou Janem Jakešem vyjeli po roce do polského města Skoczów obhájit prvenství na Mistrovství Evropy v přípravě pokrmů z kapra.

Soutěž je vypsána pro dvoučlenné týmy. Zadáním je připravit pět porcí soutěžního pokrmu v limitu 90 minut. Týmy zde obdrží živého kapra a začínají tedy úplně "od píky" - zabitím, kucháním a filetováním ryby. Soutěž se koná na malebném starém rynku města Skoczów. Je součástí již jedenáctého ročníku regionálního dne rybářství, spolufinancovaného z fondu Evropské unie. Nad celou akcí převzal záštitu ministr zemědělství Polské republiky.

Celý den zde probíhal kulturní program a prezentace společností, sdružených v regionální skupině s názvem Žabí kraj. Spolupořadatelem Mistrovství Evropy v přípravě pokrmů z kapra jsou kolegové z Polské asociace kuchařů a cukrářů. Předsedou hodnotící jury zde byl Carlos Gonzáles-Tejera.

Náš Moravia Team ve složení Karel Drápal a Jan Jakeš, členové AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko, vsadil opět na prvky moravské kuchyně. Protože jsme před soutěží usilovně trénovali a promyslili si strategii přípravy, v soutěžním klání se nám poměrně vše dařilo. A tak jsme po skončení soutěže napjatě očekávali vyhlášení výsledků: obhájíme titul či ne? Při vyhlašování na pódiu jsme se ale opět radovali. První místo: Moravia Team, Česká republika, AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko. Druhé místo: tým Polska, třetí místo. tým Slovenska.

S velkou radostí jsme si pak domů odváželi obrovský pohár za vítězství.

Zpracoval:

Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko.

13.12.2013
Obhájili jsme první místo Obhájili jsme první místo Obhájili jsme první místo