Kurzy vaření

MEXICKÁ KUCHYNĚ
Mexická kuchyně
Mexická kuchyně patří mezi nejoblíbenější kuchyně světa. Je charakteristická prolínáním původní indiánské kuchyně a evropských vlivů, které postupně Evropané přinášeli do Mexika. K tradičním surovinám patří kukuřice, fazole, papriky, rajčata, avokádo, kakao, chilli; z masa pak krocaní. Velmi oblíbené jsou tortillas - kukuřičné placky, jejichž příprava se za tisíc let nezměnila. Mexická kuchyně nás překvapí svou pestrostí. Vyzkoušejme zajímavé recepty, které nám nabízí země starých Aztéků.
Co budeme vařit a ochutnávat
-
1. Kukuřičná polévka (Sopa de maíz)
2. Rajčatová salsa
3. Guacamole
4. Tortillas - quesadillas
5. Chiapaská drůbeží prsa (Pechugas de pollo de hteklum)
6. Chile con carne
7. Empanadas s tvarohem a rozinkami
Šéfkuchař
Lukáš Bulíček
Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích. Pracoval v restauracích a hotelích po celé republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci. Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice 2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní školení pod vedením současných špiček české gastronomie.
O kurzu
Jak dlouho kurz trvá?
Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.
Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.
Minimální počet účastníků: 8 osob
Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 1 890 Kč
Co je v ceně kurzu?
- Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
- Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
- Kuchařská zástěra
- Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
- Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
- Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
- Závěrečný certifikát o absolvování kurzu
Co si vzít sebou?
- Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat