polévky úvod

Polévky a omáčky , základ české kuchyně

"Polévka je grunt", říkávála naše babička. Naučte se připravovat a dochucovat lahodné polévky a omáčky, které tvoří základ našeho českého  jídelníčku.

 

objednejte 2 kurzy a ušetříte 10%

Co budeme vařit a ochutnávat

  • Silný hovězí vývar z květové špičky, zelenina joulienne, játrové nočky
  • Kachní kaldoun s bylinkovými knedlíčky
  • Koprová, křenová, žampionová omáčka  + vařené maso z polévky
  • Houskový kynutý knedlík
  • Tažený štrúdl s jablky a  šlehaným vinným šodó

Kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.

polévky3 polévky2 polévky1 polévky4

Šéfkuchař

Michal Nikodem

michal nikodemVystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu. Pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem jsou: cukrařina, vegetariánská a indická kuchyně.

V roce 2011 strávil 3 měsíce v Indii, kde meditoval, cestoval a stravoval se ve všech typech restaurací (od pouličních až po luxusní) a absolvoval několik kurzů vaření.

O kurzu

Jak dlouho kurz trvá?

Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.

Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.

Minimální počet účastníků: 6 osob

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 1 890 Kč

Co je v ceně kurzu?  

  • Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
  • Nápoje pro vaší pohodu (welcome drink, voda, džus, káva, čaj, víno )
  • Zapůjčení kuchařské zástěry 
  • Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
  • Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
  • Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
  • Závěrečný certifikát o absolvování kurzu

Co si vzít sebou?

  • Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat
Doporučte kurz kamarádovi
: :