FRANCOUZSKÁ  KUCHYNĚ

Mix francouzská kuchyně + steak

Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.

Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.

objednejte 2 kurzy a ušetříte 10%

Francouzské sýry jsou nedílnou součástí menu. Autor světoznámé učebnice všech gurmetů Fyziologie chuti (1825), Brillat-Savarin, se též proslavil svým aforismem: Dezert bez sýra je jako krasavice bez oka.

Dalším charakteristickým rysem francouzské kuchyně je používání čerstvých bylinek. Za zvláštní zmínku stojí tzv. bouqet garni (v překladu "kompletní kytička"), což je svazeček, skládající se z petrželky, tymiánu, bobkového listu a česneku, svázaný nití a připevněný k uchu kastrolu nebo hrnce, aby ho bylo možno lehce vytáhnout.

Francouzská vína jsou světově proslulá. Víno je pro Francouze národním pokrmem. Používá se nejen ke konzumaci, ale často také k přípravě pokrmů.

Francouzská kuchyně je velmi rozmanitá díky specialitám regionálních oblastí. Pokrmy z Provence, Savojska, Champagne, Normandie, Bretaně jsou pojmem ve světové gastronomii. Dnes uvaříme několik receptů vyhlášené kuchyně.

Dobrou chuť! Bon appétit!

 

Co budeme vařit a ochutnávat

  1. 1.  Slaný koláč s dýní

    2.  Tradiční francouzská cibulová polévka se sýrovými krutony

    3.  Ball tip steak s originální BBQ omáčkou

    4.  Čokoládový fondán s hruškovým curdem

      

Šéfkuchař

lukáš bulíčekLukáš Bulíček

Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích.  Pracoval  v restauracích a hotelích po celé  republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci.  Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a  účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice  2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní  školení pod vedením současných špiček české gastronomie.

O kurzu

Jak dlouho kurz trvá?

Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.

Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.

Minimální počet účastníků: 8 osob

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 1 890 Kč

Co je v ceně kurzu?  

  • Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
  • Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
  • Kuchařská zástěra
  • Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
  • Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
  • Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
  • Závěrečný certifikát o absolvování kurzu

Co si vzít sebou?

  • Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat
Doporučte kurz kamarádovi
: :