Itálie

Středomořská kuchyně

Středomořská kuchyně je jednoduchá, zdravá a chutná.  Vzpomínáte na dobroty, které jste třeba okusili při dovelené  v Řecku nebo ve Španělsku?

objednejte 2 kurzy a ušetříte 10%

Charakteristika kurzu

Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají v italských domácnostech a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Svým kuchařským uměním pak překvapíte i ty nejnáročnější labužníky. Navíc se během kurzu uvolníte, seznámíte s dalšími účastníky a příjemně se odreagujete.

 

Co budeme vařit a ochutnávat

  • Itálie - Zucchini ripieni - zapečené mladé cukety se sýrem Parmigiano Reggiano

  • Francie - salát Nicoise - tradiční  francouzský salát s tuňákem, vejci a bramborami

  • Španělsko - Gaspacho - studená osvěžující polévka
  • Řecko - Souvlaki s pita chlebem a marinovaným feta sýrem s olivami
  • Portugalsko - Pastel de nata - košíčky z listového těsta plněné žloutkovým krémem

italské kuřeitalské kuře2italské kuře3italské kuře dezert

Šéfkuchař

lukáš bulíčekLukáš Bulíček

Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích.  Pracoval  v restauracích a hotelích po celé  republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci.  Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a  účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice  2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní  školení pod vedením současných špiček české gastronomie.

O kurzu Jak dlouho kurz trvá?

Začátek v 16,00 hodin, předpokládaný konec kolem 21. hodiny.

Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.

Minimální počet účastníků: 8 osob

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 1 890 Kč

Co je v ceně kurzu?

  • Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
  • Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
  • Kuchařská zástěra 
  • Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
  • Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
  • Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
  • Závěrečný certifikát o absolvování kurzu

Co si vzít sebou?

  • Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat
Doporučte kurz kamarádovi
: :