Kurzy vaření
Z důvodu vládních omezení v souvislosti s pandemií, kurzy vaření aktuálně neprovozujeme. Děkujeme za pochopení.

Dary moří
Jak poznat v obchodě čerstvé krevety?
Můžu je koupit mražené?
Proč jsou některé růžové a některé šedé?
Kterak z nich připravit laskominu, kterou jsme nedávno jedli na dovolené u moře?
Na všechny tyto a mnoho dalších otázek Vám odpovíme během našeho mořského kurzu.
Charakteristika kurzu
V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských plodů. Jsou to mořské plody, které se dají koupit v každém supermarketu. Během kurzu se naučíte jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.
Co budeme vařit
- krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou
- slávky na bílém víně s rozpečenou bylinkovou bagetou
- grilovaná filátka z pražmy královské na fenyklu a pomerančích
- těstoviny s plody moře ( zaděnek, sépie, chobotnice )
- dezert - zabaglione s hrozny
Šéfkuchař
Lukáš Bulíček
Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích. Pracoval v restauracích a hotelích po celé republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci. Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice 2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní školení pod vedením současných špiček české gastronomie.
O kurzu
Jak dlouho kurz trvá?
Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.
Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.
Minimální počet účastníků: 6 osob
Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 1 890 Kč
Co je v ceně kurzu?
- Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
- Nápoje pro vaší pohodu (welcome drink, voda, džus, káva, čaj, víno )
- Kuchařská zástěra
- Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
- Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
- Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
- Závěrečný certifikát o absolvování kurzu
Co si vzít sebou?
- Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat