Itálie

Škola grilování

 

Grilování se stalo v posledních letech v naší zemí úplným fenoménem. S prvním jarními dny se roztápí grily v zahradách, chalupách a kempech. Co my nazýváme grilování nebo rožnění, tomu Američané říkají barbecque a je zde zároveň společenskou událostí.

Grilování vyžaduje jistou zkušenost a je také velmi pestré. Kromě nejrůznějších mas grilujeme ryby, zeleninu, ovoce. Ke grilování patří také jogurtové dipy, zeleninové  saláty a v neposlední řadě i dezerty připravené na grilu. 

V kurzu "Škola grilování" se seznámíme se zásadami a postupy správné úpravy masa, přípravou marinád a dipů.

objednejte 2 kurzy a ušetříte 10%

Charakteristika kurzu

Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají profesionální šéfkuchaři a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.

Svým kuchařským uměním pak překvapíte i ty nejnáročnější labužníky. Navíc se během kurzu uvolníte, seznámíte s dalšími účastníky a příjemně se odreagujete.

 

Co budeme vařit a ochutnávat

  • Klasický americký burger s cukrovou kukuřicí, sezamem a pomerančovým máslem

  • Grilované kuřecí stehýnko s ostrou medovou marinádou , salát z grilovaných brambor s bylinkami a majonézou a capari

  • Grilovaný Rib eye steak s česnekovou bagetou,  italským sýrem a salátem z pečených paprik
  • Horký salát s grilovaného ovoce s oříškovou zmrzlinou

 

italské kuřeitalské kuře2italské kuře3

Šéfkuchař

lukáš bulíčekLukáš Bulíček

Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích.  Pracoval  v restauracích a hotelích po celé  republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci.  Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a  účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice  2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní  školení pod vedením současných špiček české gastronomie.

O kurzu Jak dlouho kurz trvá?

Začátek v 16,00 hodin, předpokládaný konec kolem 21. hodiny.

Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.

Minimální počet účastníků: 8 osob

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 1 890 Kč

Co je v ceně kurzu?

  • Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
  • Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
  • Kuchařská zástěra 
  • Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
  • Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
  • Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
  • Závěrečný certifikát o absolvování kurzu

Co si vzít sebou?

  • Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat
Doporučte kurz kamarádovi
: :