Ořechoví šneci

Ořechoví šneci

Kuchařka Delikatesy
Připravil Michal Nikodem, fotograf Tomáš Bém

Na 4 porce potřebujeme:

  • Máslové kynuté těsto (viz. předchozí recept)
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 2 bílky
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • Javorový sirup nebo med
  • máslo na vymazání formy
  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zamícháme ořechy a rum. Kynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát cca 30 x 20 cm. Potřeme ořechovým sněhem a srolujeme do rolády. Z rolády krájíme cca 2 cm silné plátky, které naležato naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pekáček se šneky necháme v lednici nakynout (můžeme i přes noc).
  2. Upečeme dozlatova v troubě při 190°C, cca 10 – 15 minut. Po vyjmutí z trouby ještě horké šneky zalijeme javorovým sirupem nebo medem.
  3. Podáváme vlažné.

Zdroj: Olakala.cz

24.11.2013