Nabídka kurzů
Z důvodu vládních omezení v souvislosti s pandemií, kurzy vaření aktuálně neprovozujeme. Děkujeme za pochopení.
.jpg)
Italská kuchyně 3
V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky?

Menu šéfkuchaře
Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.
Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.

Asijská kuchyně
Charakteristika kurzu
V odpoledním kurzu vás naučíme připravovat chutná, jednoduchá asijská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů asijské kuchyně.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.
.jpg)
Škola grilování
Grilování se stalo v posledních letech v naší zemí úplným fenoménem. S prvním jarními dny se roztápí grily v zahradách, chalupách a kempech. Co my nazýváme grilování nebo rožnění, tomu Američané říkají barbecque a je zde zároveň společenskou událostí.
Grilování vyžaduje jistou zkušenost a je také velmi pestré. Kromě nejrůznějších mas grilujeme ryby, zeleninu, ovoce. Ke grilování patří také jogurtové dipy, zeleninové saláty a v neposlední řadě i dezerty připravené na grilu.
V kurzu "Škola grilování" se seznámíme se zásadami a postupy správné úpravy masa, přípravou marinád a dipů.

Dary moří
Jak poznat v obchodě čerstvé krevety?
Můžu je koupit mražené?
Proč jsou některé růžové a některé šedé?
Kterak z nich připravit laskominu, kterou jsme nedávno jedli na dovolené u moře?
Na všechny tyto a mnoho dalších otázek Vám odpovíme během našeho mořského kurzu.
.jpg)
Středomořská kuchyně
Středomořská kuchyně je jednoduchá, zdravá a chutná. Vzpomínáte na dobroty, které jste třeba okusili při dovelené v Řecku nebo ve Španělsku?

Mix francouzská kuchyně + steak
Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.
Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.

Thajská kuchyně
Charakteristika kurzu
V odpoledním kurzu vás naučíme připravovat chutná, jednoduchá thajská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů thajské kuchyně.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

DELIKATESY FRANCIE
Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.
Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.
.jpg)
Italská kuchyně
V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky?
.jpg)
Italská kuchyně II
V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky?
Česká kuchyně, kachní jatýrka
Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.
Objevte kachní jatýrka. Ukážeme Vám, jak s nimi pracovat
Naučte se uvařit rajskou omáčku, k tomu křehké a šťavnaté maso a také karlovarský knedlík.
I typická česká jídla mohou být připravena zdravě a z kvalitních surovin.
Po tomto kurzu budete umět uvařit jako naše babičky!

MEXICKÁ KUCHYNĚ
Mexická kuchyně
Mexická kuchyně patří mezi nejoblíbenější kuchyně světa. Je charakteristická prolínáním původní indiánské kuchyně a evropských vlivů, které postupně Evropané přinášeli do Mexika. K tradičním surovinám patří kukuřice, fazole, papriky, rajčata, avokádo, kakao, chilli; z masa pak krocaní. Velmi oblíbené jsou tortillas - kukuřičné placky, jejichž příprava se za tisíc let nezměnila. Mexická kuchyně nás překvapí svou pestrostí. Vyzkoušejme zajímavé recepty, které nám nabízí země starých Aztéků.

STEAKY II -novinka
STEAK je plátek masa, ukrojený přes vlákna, vždy silnější, o výšce podle jednotlivých druhů mas, upravený na pánvi či grilu. Důležitá je vynikající kvalita a odleželost masa.