Itálie

Italská kuchyně 3

V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky?

FRANCOUZSKÁ  KUCHYNĚ

Menu šéfkuchaře

Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.

Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.

Thajsko

Asijská kuchyně

Charakteristika kurzu

V odpoledním kurzu vás naučíme připravovat chutná, jednoduchá asijská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů asijské kuchyně.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

Itálie

Škola grilování

 

Grilování se stalo v posledních letech v naší zemí úplným fenoménem. S prvním jarními dny se roztápí grily v zahradách, chalupách a kempech. Co my nazýváme grilování nebo rožnění, tomu Američané říkají barbecque a je zde zároveň společenskou událostí.

Grilování vyžaduje jistou zkušenost a je také velmi pestré. Kromě nejrůznějších mas grilujeme ryby, zeleninu, ovoce. Ke grilování patří také jogurtové dipy, zeleninové  saláty a v neposlední řadě i dezerty připravené na grilu. 

V kurzu "Škola grilování" se seznámíme se zásadami a postupy správné úpravy masa, přípravou marinád a dipů.

krevety

Dary moří

Jak poznat v obchodě čerstvé krevety?
Můžu je koupit mražené?
Proč jsou některé růžové a některé šedé?
Kterak z nich připravit laskominu, kterou jsme nedávno jedli na dovolené u moře?
Na všechny tyto a mnoho dalších otázek Vám odpovíme během našeho mořského kurzu.

Itálie

Středomořská kuchyně

Středomořská kuchyně je jednoduchá, zdravá a chutná.  Vzpomínáte na dobroty, které jste třeba okusili při dovelené  v Řecku nebo ve Španělsku?

FRANCOUZSKÁ  KUCHYNĚ

Mix francouzská kuchyně + steak

Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.

Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.

Thajsko

Thajská kuchyně

Charakteristika kurzu

V odpoledním kurzu vás naučíme připravovat chutná, jednoduchá thajská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů thajské kuchyně.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

FRANCOUZSKÁ  KUCHYNĚ

DELIKATESY FRANCIE

Francouzská kuchyně je považována za jednu z nejlepších kuchyní světa. Překypuje rozmanitostí a je základem celé řady evropských a mimoevropských kuchyní.

Francouzský jídelníček se skládá obvykle z předkrmu (hors d´oeuvre), hlavního chodu a dezertu. Polévka se obvykle nepodává k obědu, ale k večeři. Typická je francouzská cibulačka. Ve francouzské kuchyni jsou hojně využívány mořské ryby a plody moře. Dalším rysem francouzské kuchyně je obliba zeleniny, nejvíce dýně, artyčoky, špenát, chřest.

Itálie

Italská kuchyně

V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky?

Itálie

Italská kuchyně II

V jednoduchosti je krása.
Italská kuchyně je jednoduchá, zdravá, chutná a velmi oblíbená.
Naučte se připravit křupavé lehké saláty, jednoduché těstoviny i složitější italská jídla.
Co dezerty? Máte rádi osvěžující italské pamlsky?

česká úvod

Česká kuchyně, kachní jatýrka

Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.

Objevte  kachní jatýrka. Ukážeme Vám, jak s nimi pracovat
Naučte se uvařit rajskou omáčku, k tomu křehké a šťavnaté maso a také karlovarský knedlík.
I typická česká jídla mohou být připravena zdravě a z kvalitních surovin.
Po tomto kurzu budete umět uvařit jako naše babičky!

MEXICKÁ  KUCHYNĚ

MEXICKÁ KUCHYNĚ

Mexická kuchyně

Mexická kuchyně patří mezi nejoblíbenější kuchyně světa. Je charakteristická prolínáním původní indiánské kuchyně a evropských vlivů, které postupně Evropané přinášeli do Mexika. K tradičním surovinám patří kukuřice, fazole, papriky, rajčata, avokádo, kakao, chilli; z masa pak krocaní. Velmi oblíbené jsou tortillas - kukuřičné placky, jejichž příprava se za tisíc let nezměnila. Mexická kuchyně nás překvapí svou pestrostí. Vyzkoušejme zajímavé recepty, které nám nabízí země starých Aztéků.

 

STEAKY

STEAKY II -novinka

STEAK je plátek masa, ukrojený přes vlákna, vždy silnější, o výšce podle jednotlivých druhů mas, upravený na pánvi či grilu. Důležitá je vynikající kvalita a odleželost masa.