KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ

KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ

INSPIRACE PRO OSLAVU NAROZENIN, SVATBY, RAUTY

Kurz vaření "Studená kuchyně"

Studená kuchyně se vyznačuje svojí dlouholetou tradicí. V současné době je též významnou součástí našeho jídelníčku. Má svoje zásady, které je potřeba dodržovat. Prvořadou zásadou pro výrobky studené kuchyně je kvalita a čerstvost potravin.

Termíny:

  • 28.3.2019 - Studená kuchyně - inspirace pro oslavy, rauty, svatby
    (VOLNÁ MÍSTA) 1 890,- Přihlásit se

objednejte 2 kurzy a ušetříte 10%

Trendy studené kuchyně:

  1. jednoduchá úprava, respektující základní surovinu; mísy a talíře nepřeplňovat, dát prostor výrobkům z plněných mas
  2. nepoužívat nejedlé suroviny, např. krunýře korýšů
  3. využívat škály barev dané sezóny nebo tématu
  4. náplně do masových rolád a galantin neskládat do pravidelných obrazců
  5. pokud zdobíme mísy ovocem, již nekombinovat se zeleninou nebo obráceně, kde na mísách máme zeleninu, již nekombinovat s ovocem

Finger Food

Finger food se v poslední době těší velké popularitě. Na rautech či banketech se lidé chtějí při jídle pohybovat, popovídat si s přáteli, seznamovat se, a pro tento účel jsou finger food velmi vhodné. Finger food jsou pokrmy, kde nepotřebujeme žádné příbory, velikostí odpovídají dvěma soustům. Název pochází z angličtiny (finger - prst, finger food - jídlo mezi dva prsty). Servírují se na lžících, houstičkách či malých korpusech z upečeného těsta. Mezi finger food paří také chuťovky, kanapky, minisendviče a sushi.

Šéfkuchař

karel drápalKarel Drápal

Rádi bychom Vám představili našeho lektora. Pan Drápal se vyučil v oboru kuchař. Dále pak pokračoval ve studiu na Střední hotelové škole v Brně.

Karel Drápal pracoval v prestižních brněnských restauracích, zastával funkci šéfkuchaře u německé gastronomické firmy a prošel zahraniční stáží v německých gastronomických provozech.

Prezentoval českou kuchyni na zahraničních potravinářských a gastronomických veletrzích Anuga (Kolín nad Rýnem, Německo), mezinárodním veletrhu Plovdiv (Bulharsko), EUROGASTRO (Varšava) a HORECA (Krakov), Danubius Gastro (Bratislava) a Gastra Alimenta (Nitra). Připravoval raut pro prezidenta České republiky u příležitosti státní návštěvy na české ambasádě v Sofii (Bulharsko).

Je místopředsedou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko. V r. 2007 mu byla za dlouholetou práci v Asociaci kuchařů v zahraničí a České republice udělena bronzová medaile Magdaleny Dobromily Rettigové, v r. 2013 pak stříbrná medaile. Často se úspěšně zúčastňuje kuchařských soutěží v zahraničí a v České republice.

V září 2013 obsadil 1. místo na mistrovství Evropy v úpravě pokrmů z kapra v Polsku. V r. 2012 a 2013 prezentoval vaření v pořadu České televize „Kluci v akci“.

Co budeme vařit a ochutnávat

  1. FINGERFOOD: Kanapka se salátem Waldorf, chlebíček se šunkovou pěnou, plněná rajčata, plněné papriky, chuťovka z Nivy, chuťovka mandlová koule
  2. STUDENÁ KUCHYNĚ: šunková roláda s ovocem, sýrový závitek, sýrové dortíky se šunkou
  3. Vepřová panenka plněná švestkami a meruňkami
  4. Masová roláda, "Roláda Prezident" - roláda, kterou jsem připravoval na raut pro prezidenta V. Klause u příležitosti státní návštěvy na české ambasádě v Sofii
  5. SALÁT: Těstovinový salát s cuketou, pestem a ovčím sýrem

O kurzu

Jak dlouho kurz trvá?

Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.

Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.

Minimální počet účastníků: 6 osob

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik:  1 890 Kč

Co je v ceně kurzu?  

  • Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
  • Nápoje pro vaší pohodu (welcome drink, voda, džus, káva, čaj, víno )
  • K zapůjčení kuchařská zástěra
  • Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
  • Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
  • Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
  • Závěrečný certifikát o absolvování kurzu

Co si vzít sebou?

  • Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat

Termíny:

  • 28.3.2019 - Studená kuchyně - inspirace pro oslavy, rauty, svatby
    (VOLNÁ MÍSTA) 1 890,- Přihlásit se
Doporučte kurz kamarádovi
: :