Nabídka kurzů

LOSOS RYBA LABUŽNÍKŮ
Losos obecný (salmo salar)je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých, která žije většinu života v moři. Dospělí jedinci během svého života migrují proti proudu řek hluboko do vnitrozemí kontinentů, aby v rodných řekách vyvedli další generaci. Do českých řek vnikali dříve lososi velice hojně a v minulých stoletích se v českých řekách lovili ve velkém počtu, zvláště ve Vltavě a v Labi. Ještě v období kolem 1. světové války bylo pod litoměřickým zdymadlem chyceno 300 lososů o hmotnosti až 9 kg. Dnes však přehradní zdi řek brání tahu lososů do vnitrozemí.
Maso z lososa má antisklerotický a antiarytmický účinek. Omega-3-mastné kyseliny, které obsahuje, mají vliv na krevní tlak, krevní tuky a cukrovku. Maso obsahuje vitamíny skupiny B a vitamín D. Nachází velké uplatnění v racionální zdravé výživě.
Šéfkuchař
Karel Drápal
Rádi bychom Vám představili našeho lektora. Pan Drápal se vyučil v oboru kuchař. Dále pak pokračoval ve studiu na Střední hotelové škole v Brně.
Karel Drápal pracoval v prestižních brněnských restauracích, zastával funkci šéfkuchaře u německé gastronomické firmy a prošel zahraniční stáží v německých gastronomických provozech.
Prezentoval českou kuchyni na zahraničních potravinářských a gastronomických veletrzích Anuga (Kolín nad Rýnem, Německo), mezinárodním veletrhu Plovdiv (Bulharsko), EUROGASTRO (Varšava) a HORECA (Krakov), Danubius Gastro (Bratislava) a Gastra Alimenta (Nitra). Připravoval raut pro prezidenta České republiky u příležitosti státní návštěvy na české ambasádě v Sofii (Bulharsko).
Je místopředsedou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko. V r. 2007 mu byla za dlouholetou práci v Asociaci kuchařů v zahraničí a České republice udělena bronzová medaile Magdaleny Dobromily Rettigové, v r. 2013 pak stříbrná medaile. Často se úspěšně zúčastňuje kuchařských soutěží v zahraničí a v České republice.
V září 2013 obsadil 1. místo na mistrovství Evropy v úpravě pokrmů z kapra v Polsku. V r. 2012 a 2013 prezentoval vaření v pořadu České televize „Kluci v akci“.
Co budeme vařit a ochutnávat
1. Studený předkrm: Tatarák z lososa
2. Polévka lohikeitto (tradiční finská polévka)
3. Hlavní menu:
Losos s jemnou zeleninou ratatouille a bramborovými rösti
Losos s křenovou krustou a bramborovým pyré s mladým špenátem
4. Dezert: banánové mufiny
O kurzu
Jak dlouho kurz trvá?
Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.
Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.
Minimální počet účastníků: 8 osob
Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 1 890 Kč
Co je v ceně kurzu?
- Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
- Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
- Kuchařská zástěra
- Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
- Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
- Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
- Závěrečný certifikát o absolvování kurzu
Co si vzít sebou?
- Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat