Nabídka kurzů
Z důvodu vládních omezení v souvislosti s pandemií, kurzy vaření aktuálně neprovozujeme. Děkujeme za pochopení.

STEAKY II -novinka
STEAK je plátek masa, ukrojený přes vlákna, vždy silnější, o výšce podle jednotlivých druhů mas, upravený na pánvi či grilu. Důležitá je vynikající kvalita a odleželost masa.
STUPEŇ PROPEČENÍ HOVĚZÍCH STEAKŮ:
- Blue rare: opečený na povrchu, uvnitř kompletně rudý
- Rare: opečený na povrchu, uvnitř 74 % rudý
- Medium rare: opečený, ale uvnitř z 50 % červený
- Medium: propečený tak, že je uvnitř z 25 % růžový
- Medium well: uvnitř lehce růžová barva
- Well done: propečený, uvnitř kompletně hnědý
Šéfkuchař
Lukáš Bulíček
Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích. Pracoval v restauracích a hotelích po celé republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci. Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice 2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní školení pod vedením současných špiček české gastronomie.
Co budeme vařit a ochutnávat
- Steak v sendviči s rajčatovým relishem
- Filírovaný Rump steak se salzou z pomeranče a avokáda
- Opečené hovězí carpaccio s fenyklem, smetanou a černými olivami
- Desert - Churros v pikantní čokoládě s oříškovou zmrzlinou
O kurzu
Jak dlouho kurz trvá?
Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.
Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.
Minimální počet účastníků: 8 osob
Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 1 890 Kč
Co je v ceně kurzu?
- Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
- Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
- Kuchařská zástěra
- Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
- Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
- Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
- Závěrečný certifikát o absolvování kurzu
Co si vzít sebou?
- Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat