ITALSKÁ KUCHYNĚ

ITALSKÁ KUCHYNĚ 2

Italská kuchyně je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších kuchyní světa. Vychází z gastronomie starověkého Říma a ovlivnila další evropské kuchyně.

Pokrmy jako slaný koláč pizza, zeleninové saláty či těstoviny (špagety, makaróny), které přivezl do Evropy benátský cestovatel Marco Polo z východních zemí, jsou synonymem toho, co si představíme pod pojmem "italská kuchyně". Pojďme se společně ponořit do tajů kulinářských dobrot slunné Itálie.

Dobrou chuť! - Buon appetito!

objednejte 2 kurzy a ušetříte 10%

Šéfkuchař

karel drápalKarel Drápal

Rádi bychom Vám představili našeho lektora. Pan Drápal se vyučil v oboru kuchař. Dále pak pokračoval ve studiu na Střední hotelové škole v Brně.

Karel Drápal pracoval v prestižních brněnských restauracích, zastával funkci šéfkuchaře u německé gastronomické firmy a prošel zahraniční stáží v německých gastronomických provozech.

Prezentoval českou kuchyni na zahraničních potravinářských a gastronomických veletrzích Anuga (Kolín nad Rýnem, Německo), mezinárodním veletrhu Plovdiv (Bulharsko), EUROGASTRO (Varšava) a HORECA (Krakov), Danubius Gastro (Bratislava) a Gastra Alimenta (Nitra). Připravoval raut pro prezidenta České republiky u příležitosti státní návštěvy na české ambasádě v Sofii (Bulharsko).

Je místopředsedou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko. V r. 2007 mu byla za dlouholetou práci v Asociaci kuchařů v zahraničí a České republice udělena bronzová medaile Magdaleny Dobromily Rettigové, v r. 2013 pak stříbrná medaile. Často se úspěšně zúčastňuje kuchařských soutěží v zahraničí a v České republice.

V září 2013 obsadil 1. místo na mistrovství Evropy v úpravě pokrmů z kapra v Polsku. V r. 2012 a 2013 prezentoval vaření v pořadu České televize „Kluci v akci“.

Co budeme vařit a ochutnávat

  • Rybí polévka syrakuská
  • Lasagne 
  • Milánské rizoto
  • Ragú bolognese
  • Ryba - mořský vlk
  • Tiramisu 

O kurzu

Jak dlouho kurz trvá?

Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny.

Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.

Minimální počet účastníků: 6 osob

Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik:   1 890 Kč

Co je v ceně kurzu?  

  • Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
  • Nápoje pro vaší pohodu (welcome drink, voda, džus, káva, čaj, víno )
  • K zapůjčení kuchařská zástěra
  • Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
  • Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
  • Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
  • Závěrečný certifikát o absolvování kurzu

Co si vzít sebou?

  • Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat
Doporučte kurz kamarádovi
: :