Nabídka kurzů
Z důvodu vládních omezení v souvislosti s pandemií, kurzy vaření aktuálně neprovozujeme. Děkujeme za pochopení.
.jpg)
Středomořská kuchyně
Středomořská kuchyně je jednoduchá, zdravá a chutná. Vzpomínáte na dobroty, které jste třeba okusili při dovelené v Řecku nebo ve Španělsku?
Charakteristika kurzu
Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají v italských domácnostech a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací.
Svým kuchařským uměním pak překvapíte i ty nejnáročnější labužníky. Navíc se během kurzu uvolníte, seznámíte s dalšími účastníky a příjemně se odreagujete.
Co budeme vařit a ochutnávat
-
Itálie - Zucchini ripieni - zapečené mladé cukety se sýrem Parmigiano Reggiano
-
Francie - salát Nicoise - tradiční francouzský salát s tuňákem, vejci a bramborami
- Španělsko - Gaspacho - studená osvěžující polévka
- Řecko - Souvlaki s pita chlebem a marinovaným feta sýrem s olivami
- Portugalsko - Pastel de nata - košíčky z listového těsta plněné žloutkovým krémem
Šéfkuchař
Lukáš Bulíček
Vyučil se v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích. Pracoval v restauracích a hotelích po celé republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci. Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice 2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní školení pod vedením současných špiček české gastronomie.
O kurzu
Jak dlouho kurz trvá?
Začátek v 16,00 hodin, předpokládaný konec kolem 21. hodiny.
Kde: V našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy.
Minimální počet účastníků: 8 osob
Maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 1 890 Kč
Co je v ceně kurzu?
- Veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit
- Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína )
- Kuchařská zástěra
- Receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat
- Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí)
- Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou
- Závěrečný certifikát o absolvování kurzu
Co si vzít sebou?
- Dobrou náladu, chuť vařit a ochutnávat